FAREAST 26 - Årets Segelbåt!

I samband med båtmässan i Göteborg presenterades vinnarna i
Årets Segelbåt 2014.

FAREAST 26 vann pris som "Årets nykommling"

arets segelbat

pricegiving
Glada pristagare, Mats Runström, Nordic Yachts & Maarten Voogd ifrån Simonis & Voogd!

Under hösten 2013 provseglade den sex man starka juryn samtliga nominerade båtar under juryns (Curt Gelins) vakande öga.

Så här såg testet ut i sin helhet:

 

Far East 26 välgjort Kinabygge

Ljuset kommer från Öster är en bra metafor för kinesiska Far East 26. För familjer som vill ha fart och weekendkomfort till rimligt pris är båtens byggkvalitet en ljusning.

När holländska designduon Simonis - Voogd sökte nya uppdrag, kom de de i kontakt med kinesiska jolletillverkaren Far East i Shanghai. Duon anade en potential för kölbåtar och fick varvet med på att projektera inte bara en, utan fyra modeller. Far East 26 premiärvisades i Düsseldorf 2011, 2013 lanserades en 31 fots racer - Far East 31 och 2014 kommer Far East 33, en prestandabåt som kan ta upp kampen med etablerade europeiska varv om alla som har som livsstil att både kappsegla och semestra.

Första Far East 26:an i Sverige kappseglade så smått 2013 med ett SRS-tal på 1,185, som är nästan samma som för J/70 eller en Smaragd för att ta en gammal kändis. Det betyder i sak att båten är snabb, vilket är en följd av att konstruktörerna anser att fart är framtiden för att fresta unga att skaffa båt. Och nyckeln till fart heter låg vikt och för att nå 1 700 kilo på en 8,38 meter lång båt tog man till två grepp – slankt skrov och vakuuminjicering.

Därmed är Far East 26 ett av de få byggena i sin storlek som kostats på denna miljöriktiga, styrkehöjande metod. Fördelarna blir uppenbara i samma stund som man kliver ombord, då vare sig däcket eller sittbrunnen sviktar, mötet mellan skrov och däck är fint avslutat och finishen är väl i nivå med vad de stora tillverkarna presterar.

Detta goda intryck fortsätter under däck, där skrovets insida, taket och durken är täckta av en hel innerliner, vilket skapar en oväntat ljus känsla. I juryn för Årets Segelbåt anser vi att varvet lyckats bygga superbt med eleganta, påkostade, rundade hörn och avslutningar. Så bra kan det bara bli när skrov och innermodul vakuuminjiceras samtidigt.

Kvalitet i meningen hög teknisk nivå utmärker med andra ord Far East 26, även om denna attraktiva egenskap inte är lika uppenbar som utrymmen och utseende. Men även på dessa områden står sig detta Kinabygge bra vid en jämförelse. Innervolymen duger bra för en 26-fotare med en ruffhöjd om 156 centimeter, kojerna är 204 respektive 221 centimeter långa, här finns en fast toalett med sitthöjd och dörr vid nergången, ett litet pentry med små fack för köket och husgeråd. Alla formella funktioner för att en familj ska kunna bo ombord finns med andra ord.

Finishmässigt finns inget att opponera sig mot och för att fånga även traditionalisters blickar har 26:an en del inslag av trä. Bordet, halvskottet mellan salongen och förpiken, dörren till toaletten, durken och nergångstrappan är i mahogny, som är högblank, då ytorna är epoxibehandlade.

Utseende är såklart subjektivt, men både på papperet och i sjön ser Far East 26 fin ut. Den raka stäven, den avhuggna breda aktern, det djupa rodret, det tillbakadragna segelplanet, den sluttande relativt låga ruffen, den asymmetriska mörka ruffrutan och Simonis - Voogds speciella knäck/skuldra på sargen gör båten klart trevlig att vila blicken på.

Intressant är också att konstruktörerna fått varvet att förstå värdet av riktig utrustning. Således kommer masten och fockrullen från Seldén, blocken och beslagen från Haken och de radialskurna seglen från North. Med så bra standard kan båtens potential utnyttjas fullt ut.

Seglingsegenskaperna är rappa, Far East 26 accelererar lätt som en jolle, har ett bestämt bra grepp i rodret med en inbyggd tröghet utan att fördenskull bli det minsta tung eller överstyrd. Rejält roder betyder kanonkontroll när du vill ducka en konkurrent eller runda ett märke på kappsegling, men också att avdriften blir liten. Mycket riktigt pekar Far East högt, den har bett på kryssen och känns lagom stabil. Det sista kan du tacka den korta bulbkölen för, den utgör 35 procent av båtens vikt och sticker fina 1,70 meter. Kryssfarten i 4- 5 meter per sekund låg på 5,5 – 5,8 knop, vilket är mer än godkänt för en 26-fotare. Ännu trevligare är att 26:an uppför sig lugnt och har en angenäm tyngd i gången som i en tyngre båt.

På slör lyfter Far East 26 ur vattnet och småplanar med sin stora masttopphissade spinnaker och för trimmern har både spärrblock och vinschar till skoten. Igen gav det stora rodret förnämlig kontroll, båten tål att pressas utan att broacha och ger både vana och ovana seglare stort utbyte.

I konceptet ingår också att bulbkölen går att lyfta för att minska djupgåendet i grunda vikar, men framför allt för att kunna transportera båten på trailer. För folk som minns hur 26-fotare anno 1976 som Accent, Albin 79, Facil 26 såg ut och seglade, ger Far East 26 hopp om att intresset för 2010-talets "kvartstonnare" tar fart. Förhoppningsvis får detta skickligt utvecklade Kinabygge fler familjer att uppleva kappsegling och gemenskap. Få andra båtar för samma sak har samma kvaliteter.

Gillas:

Byggkvaliteten
Seglingsegenskaperna
Utrustningen
Linjerna

//Curt Gelin